Теплові насоси Heliotherm – висока ефективність і австрійська надійність із 30-річним досвідом

Модельний ряд теплових насосів Heliotherm складається з теплових насосів різних типів: Грунт-Вода, Вода-Вода, Повітря-Вода і Повітря-Повітря. Інновації та передові технології австрійської компанії Heliotherm – ефективне опалення вашого будинку на багато років.

Презентація теплових насосів Heliotherm


Тепловий насос
– агрегат, який відбирає низькопотенційне тепло з ґрунту, води або повітря і за допомогою фреонового контуру переносить його в опалювальний контур або систему гарячого водопостачання будинку з більш високою температурою.

Теплові насоси не виробляють тепло в буквальному сенсі. Теплові насоси збирають розсіяне тепло з атмосфери і, підвищивши його температурний рівень, переносять його в систему опалення та ГВП приватного будинку.

У чому переваги теплових насосів?

1) ЕКОЛОГІЧНІСТЬ без шкоди навколишньому середовищу. Теплові насоси абсолютно нешкідливі для довкілля і безпечні для використання в будинку

2) ЕКОНОМІЧНІСТЬ і висока ЕФЕКТИВНІСТЬ (від 5-7 кВт теплової енергії за допомогою 1 кВт електричної енергії). Саме завдяки високій ефективності теплові насоси стають дедалі популярнішими серед користувачів, які дивляться в бік газового котла або твердопаливного котла.

3) СИСТЕМА ТРИ в ОДНОМУ: опалення, охолодження та гаряче водопостачання за допомогою теплового насоса. Тепловий насос єдиний прилад, який потрібно встановити, щоб отримати тепло, гарячу воду та охолодження.

4) Можливість бути ЕНЕРГОНЕЗАВІСИМИМ завдяки сонячним панелям. Єдине, що потрібно для роботи теплового насоса – електрична енергія. Якщо встановити сонячні панелі та сонячні батареї в необхідній кількості, можна домогтися часткової або повної енергонезалежності.

На ринку США та Європи теплові насоси використовують понад 50 років як у приватних домоволодіннях, так і на промислових об’єктах. На ринку України теплові насоси останнім часом мають дедалі більший попит через постійне підвищення цін на газ.

Єдиний недолік майже всіх теплових насосів – недешева ціна і порівняно довгий термін окупності (залежно від об’єкта, який планується опалювати).

Які типи теплових насосів існують?..

Теплові насоси класифікують за типами Грунт-Вода, Повітря-Вода тощо. У цій типології перше слово означає джерело тепла (звідки відбирається тепло), наприклад, у випадку з Грунтовими тепловими насосами первинний контур – геотермальні зонди, які відбирають тепло з Грунту.

Друге слово в цій типології – тип теплоносія, який віддає тепло приміщенню у вторинному контурі. У випадку з тепловими насосами Грунт-Вода використовують водяне опалення(Вода) з використанням теплих підлог або традиційних радіаторів.

Точно так само, якщо йдеться про теплові насоси Повітря-Вода, то нам зрозуміло, що джерелом тепла для такого роду теплових насосів є тепло Повітря з вулиці, а передається ж тепло до будинку через Воду (в системі теплих підлог, радіатори тощо).

Теплові насоси Грунт-Вода


Тепловий насос Грунт-Вода
– геотермальний тепловий насос, який ще називають ґрунтовим тепловим насосом. Теплові насоси типу Грунт-Вода витягують низькопотенційне тепло за допомогою вертикальних глибинних зондів, опущених у заздалегідь пробурені свердловини, і переносять його в опалювальний контур вашого будинку.

Для отримання тепла з ґрунту також використовують горизонтальні теплообмінники. Це найпростіший і найменш витратний спосіб підготовки геотермального поля для теплового насоса, хоча і вимагає великого обсягу території біля будинку.

Тепловий насос Грунт-Вода

Теплові насоси Повітря-Вода


Тепловий насос Повітря-Вода
– повітряний тепловий насос, який відбирає низькопотенційне тепло з повітря і переносить у будинок для опалення та приготування гарячої води.

Теплові насоси Повітря-Вода найбільш популярний тип теплових насосів в Україні та Європі. Вони не вимагають робіт з підготовки геотермального поля, а тому й потребують менше початкових витрат. Звичайно, в холодні зими ефективність повітряних теплових насосів нижча, ніж геотермальних теплових насосів. Часто тепловий насос встановлюють разом із резервним джерелом тепла (газовий котел, твердопаливний котел тощо).

Тепловий насос Повітря-Вода

Теплові насоси Вода-Вода


Тепловий насос Вода-Вода
– водяний тепловий насос, який використовує постійне тепло ґрунтових вод і водойм (річки та озер). Температура води під землею становить +5-15°C цілий рік. Тому цей тип теплових насосів є найефективнішим, як порівняти з ґрунтовими та повітряними тепловими насосами.

Перед установкою водяного теплонасоса слід вивчити питання дебіту свердловини, можливості для скидання відпрацьованої води, якість ґрунтових вод тощо. Теплові насоси Вода-Вода вимагають професійного підходу в проєктуванні та реалізації систем опалення.

Тепловий насос Вода-Вода

Теплові насоси Повітря-Воздух


Тепловий насос Повітря-Повітря
– повітряний тепловий насос, який відбирає низькопотенційне тепло з повітря і використовує його для обігріву приміщень у будинку за допомогою повітряної канальної системи. Особливість цього типу повітряного теплового насоса в тому, що вони працюють або в режимі нагрівання, або в режимі охолодження.

Теплові насоси Повітря-Повітря користуються значно меншою популярністю, ніж теплові насоси типу Повітря-Вода, де теплоносієм у контурі опалення є вода, а не повітря. Повітряне опалення частіше використовують в офісних будівлях, торгових центрах, промислових і складських приміщеннях.

Тепловий насос Повітря-Воздух
Модулюючий ґрунтовий тепловий насос Heliotherm серії Natural Technology (потужністю 10 і 15 кВт) використовує природний холодоагент, який абсолютно нешкідливий.
Тепловий насос Воздух-Вода серії Comfort Compact (потужністю 8, 12 і 18 кВт) з технологією модуляції. Найбільш високоефективна модель на ринку теплових насосів.
Повітряний тепловий насос Heliotherm (потужністю 12 і 18 кВт) з вбудованими сонячними панелями. Найбезшумніший і найефективніший тепловий насос.
Тепловий насос Повітря-Вода (потужністю 8, 12 і 20 кВт) серії Basic Comfort. Для опалення будинку, гарячої води та охолодження.
Тепловий насос Грунт-Вода (потужністю 8, 12 і 20 кВт) серії Basic Comfort. Для опалення будинку, гарячої води та охолодження.
Ґрунтові теплові насоси прямого випаровування Basic Comfort (потужністю 8, 12 і 20 кВт). Ефективна та екологічна система опалення.
Модулювальні теплові насоси Грунт-Вода (потужністю 30, 60 і 100 кВт) і Розсіл-Вода (потужністю 40, 80 і 120 кВт) серії Sensor Solid M.
Високопотужна спліт-система серії Sensor Solid Split (потужністю 30, 40 і 55 кВт) типу Повітря-Вода. Широкий діапазон потужності.
Зовнішній блок повітряного теплового насоса Silent Source. Найбезшумніший тепловий насос. Висока ефективність.
Повітряний тепловий насос серії Web Control (потужністю 8, 12 і 20 кВт) у виконанні спліт. Віддалений доступ для налаштування та моніторингу.
Теплові насоси Грунт-Вода (потужністю 8, 12 і 20 кВт) і Вода-Вода (потужністю 10, 16 і 25 кВт). Високі показники ефективності.

Сколько стоит тепловой насос для моего дома?

Какая будет стоимость теплового насоса, необходимого для отопления моего дома? Сколько на самом деле будет потреблять электричества мой тепловой насос? Как быстро окупится тепловой насос Heliotherm?

Елементум – професійна установка теплових насосів для опалення вашого будинку. Монтаж теплових насосів Heliotherm за вигідною ціною – телефонуйте нам на тел. +38 (068) 243-84-66 або напишіть на пошту inform@elemetum.com.ua

Елементум на Facebook   Елементум на YouTube   Елементум на Instagram