Тепловий насос Грунт-Вода
– Геотермальні теплові насоси

Ґрунт – нескінченне джерело тепла, яке тепловий насос може переносити з вулиці в будинок. Навіть взимку за низької температури повітря геотермальний тепловий насос типу Грунт-Вода здатний забезпечити будинок необхідною кількістю теплоти і приготувати гарячу воду.

Теплові насоси Грунт-Вода

Теплові насоси Ґрунт-Вода – геотермальні теплові насоси, які відбирають тепло з Ґрунту і переносять його в будинок, передаючи тепло Воді, яка циркулює в системі опалення (тепла підлога, радіаторне опалення, фанкойли).

Ґрунтові теплові насоси найбільш ефективний спосіб опалення приватного будинку. Встановлення ґрунтового теплового насоса вимагає облаштування первинного контуру: буріння вертикальних свердловин для геотермальних зондів або підготовки горизонтального геотермального поля.

 

Геотермальні теплові насоси Heliotherm

Геотермальний тепловий насос Heliotherm. Конструкція теплового насоса Грунт-Вода (а також Вода-Вода) компанії Heliotherm.

Геотермальний тепловий насос Heliotherm. Конструкція теплового насоса Грунт-Вода компанії Heliotherm.

Геотермальний тепловий насос – пристрій, який використовує нескінченну теплову енергію надр землі для опалення будинку. Температура ґрунту на глибині 15-20 метрів не залежить від пори року і має постійну температуру +7-10°C.

До геотермальних теплових насосів відносяться теплові насоси типу Грунт-Вода і теплові насоси типу Вода-Вода. Усі ґрунтові теплові насоси (Ґрунт-Вода) можна розділити на два типи:

  1. Теплові насоси Розсіл-Вода, де теплоносієм, що циркулює в ґрунтовому контурі, є спеціальний розсіл, який потім віддаватиме тепло холодоагенту в тепловому насосі.
  2. Теплові насоси Прямого Випаровування (прямого розширення), у ґрунтовому контурі циркулює холодоагент, якій після випаровування надходить безпосередньо в компресор теплового насоса.

Якщо вам складно зрозуміти як працює тепловий насос, тоді рекомендуємо прочитати невелику статтю “Принцип роботи теплового насоса” з фото та відео.

Геотермальні теплові насоси типу Грунт-Вода австрійської компанії Heliotherm мають низку переваг:

  • Висока ефективність роботи теплового насоса завдяки технології модуляції. Теплові насоси серії Natural Technology мають показник SCOP рівним 6,7.
  • Температура подачі – до 65 °C і більше. Найефективніші при використанні низькотемпературних систем опалення.
  • Компактна конструкція теплового насоса дає змогу встановити його в котельні невеликих розмірів.
  • Повністю готовий інтерфейс для підключення до сонячних панелей, вбудований калориметр.
  • Клас енергоефективності – A+.

Як працює тепловий насос Грунт-Вода розсільного типу

Геотермальні теплові насоси Грунт-Вода розсільного типу отримують тепло з ґрунтового теплообмінника (вертикальних зондів або горизонтальних колекторів) завдяки спеціальному теплоносію, що не замерзає, – пропіленгліколю.

Після буріння свердловин і занурення в них вертикальних U-подібних зондів, які заповнюються пропіленгліколем, відбувається відбір низькопотенційного тепла з ґрунту. Відібране тепло надходить у тепловий насос, де за допомогою фреонового контуру передається в систему опалення.

Тепловий насос Повітря-Вода (потужністю 8, 12 і 20 кВт) серії Basic Comfort. Для опалення будинку, гарячої води та охолодження.
Тепловий насос Воздух-Вода серії Comfort Compact (потужністю 8, 12 і 18 кВт) з технологією модуляції. Найбільш високоефективна модель на ринку теплових насосів.
Повітряний тепловий насос Heliotherm (потужністю 12 і 18 кВт) з вбудованими сонячними панелями. Найбезшумніший і найефективніший тепловий насос.
Повітряний тепловий насос серії Web Control (потужністю 8, 12 і 20 кВт) у виконанні спліт. Віддалений доступ для налаштування та моніторингу.
Високопотужна спліт-система серії Sensor Solid Split (потужністю 30, 40 і 55 кВт) типу Повітря-Вода. Широкий діапазон потужності.
Зовнішній блок повітряного теплового насоса Silent Source. Найбезшумніший тепловий насос. Висока ефективність.

Яка буде ціна теплового насоса
Ґрунт-Вода для мого будинку?

Наші фахівці підготують для вас розрахунок вартості системи опалення за допомогою ґрунтового теплового насоса. У кошторисі буде вказана ціна теплового насоса Грунт-Вода для вашого будинку. Також ви отримаєте доступ до 3-х ВІДЕО та PDF про теплові насоси.

Елементум – професійна установка теплових насосів для опалення вашого будинку. Монтаж теплових насосів Heliotherm за вигідною ціною – телефонуйте нам на тел. +38 (068) 243-84-66 або напишіть на пошту inform@elemetum.com.ua

Елементум на Facebook   Елементум на YouTube   Елементум на Instagram